APK keuring een succes

700 leerlingen op 4 scholen voor voortgezet onderwijs hebben tussen 10 en 14 november hun fiets “apk” laten keuren. Daarbij waren 4 fietsenmakers betrokken. De organisatie was in handen van de gemeente en FietsForum Tilburg.

De 4 scholen waren het Praktijkcollege Tilburg, het Vakcollege Tilburg, 2College Sint Jozef en 2College Ruiven. De 4 fietsenmakers die hun medewerking verleenden: Spijkers Fietsen, Giantstore Van Bebber, Bike Totaal Guill. Van de Ven en Rijwiel- en Bromfietshandel Ton van de Klundert. Elke fietsenmaker was aan een school gekoppeld.

De apk-keuring, waarbij in dit jaargetijde natuurlijk vooral ook naar de fietsverlichting werd gekeken, was een groot succes, volgens de contactpersonen op de scholen (docenten techniek) en de fietsenmakers. Elke leerling werd betrokken bij de keuring, kreeg een ingevuld keuringsformulier, een gadget (een verlichtingssetje) en reflecterende stickers mee. De fietsenmakers verrichtten tijdens de keuringen kleine reparaties aan de fietsen.

Twee scholen lieten nu al weten volgend jaar weer aan een dergelijke actie te willen meedoen. De gemeente en FietsForum zijn van plan dan alle scholen voor voortgezet onderwijs in Tilburg en meer fietsenmakers uit te nodigen om deel te nemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.