De Fietser (Ede)

Op vrijdag 25 november heeft het Fietsforum een bezoek gebracht aan De Fietser in Ede, een belevingscentrum voor het fietsen. We zijn benieuwd naar dit concept en een maand na de opening zijn we poolshoogte gaan nemen.

De Fietser is gevestigd in een bijzonder gebouw, de Westhal van de voormalige ENKA fabriek. Dit Rijksmonument is geheel duurzaam gerestaureerd en doet ons gelijk denken aan de een van de vele gebouwen in de Spoorzone in Tilburg.

Fiets van de toekomst
Fiets van de toekomst

In een groot deel van deze fabriek worden de laatste nieuwe fietsmodellen gepresenteerd van merken zoals Batavia, KOGA, Sparta, LOEKIE, Juncker Bike, Van Nicholas, Ghost en Haibike. Ieder merk heeft een stand met een brede set aan modellen. En wil je fietsen uitproberen, dat kan dan op het testparcours. Er kan gekozen worden uit diverse modellen die vooraf duidelijk zijn aangegeven in de stands van de leveranciers.

Ook de geschiedenis van het fietsen heeft een plek gekregen in De Fietser. Er is een kleine tentoonstelling over het fietsen in Nederland. Fraaie Polygoon filmbeelden worden getoond in een mini bioscoop. Ook kwamen wat beelden voorbij uit Tilburg. In het verleden is er in Tilburg een tentoonstelling geweest van fietskleding in het Textielmuseum. Nooit geweten, dus dat gaan we eens uitzoeken als Fietsforum.

Lamp in restaurant
Lamp in restaurant

Extra aandacht wordt er besteed aan het fenomeen e-bike. Er is een informatiezuil waar diverse aspecten van de e-bike worden belicht. De fiets van de toekomst staat op een prominente plek en de aankleding van het restaurant mag er ook wezen. Verder was de fietsaccessoirewinkel wel open, echter kon er nog niets gekocht worden.

De eerste indruk is dat dit concept meer is dan een grote fietswinkel. Dus fietsliefhebbers die overwegen om een nieuwe fiets aan de schaffen, kunnen in Ede goed de modellen vergelijken en gelijk even testen. Maar er is ook ruimte om meerdere facetten van het fietsen beleven.

Meer informatie is te vinden op de website: http://defietser.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.