De linten: Besterdring en Korvelseweg

De Besterdring en de Korvelseweg zijn de twee winkellinten in Tilburg.

Voor beide winkellinten staat een grote herinrichting gepland, in 2025 (Besterdring) en 2026 (Korvelseweg).
In het document ‘Agenda Linten – Koersdocument voor Korvel en Besterd, juli 2023‘ leest u de visie op de winkellinten. (Bron)

De Besterd zal als eerste opnieuw worden ingericht; over een half jaar moet het ontwerp zijn geaccordeerd.
De Korvelseweg volgt daarna. In dit artikel in het Brabants Dagblad leest u al over een buurtbewoner die wil dat ‘de onveilige straat’ wordt aangepakt. U leest ook dat de nieuwe inrichting meer rust, groen en ontmoetingsplekken moet realiseren. En er moet meer aandacht komen voor de voetgangers en fietsers.

Met betrekking tot fietsen leest u in het document ‘Agenda Linten – Koersdocument voor Korvel en Besterd, juli 2023‘ onder andere deze drie punten (letterlijk overgenomen uit het document):

  • De auto, autoverkeer en parkeren horen weliswaar onlosmakelijk bij de winkellinten, maar er moet meer aandacht komen voor lopen en fietsen. Een heringerichte, twee-richtingenstraat, met ruimte voor de langzaam rijdende auto en met afgebakende ruimte voor fietsers en voetgangers is wat mobiliteit betreft het ideaalplaatje. Maar op diezelfde vierkante meter willen we ook meer groen en ontmoetingsruimte. We zullen dus bij de inrichting van de straten slimme keuzes moeten maken.
  • We streven naar vermindering van de hoeveelheid bebording om zo verrommeling aan te pakken. De herinrichting moet ertoe leiden dat de routing ‘op straat’ voor automobilisten en fietsers beter en logischer wordt.
  • We zetten in op betere parkeervoorzieningen voor fietsers (heeft positieve invloed op uitstraling openbare ruimte), inclusief een strakkere handhaving op foutparkeren. Onderzocht wordt of er tot de herinrichting maatregelen kunnen worden genomen om de huidige overlast (fietswrakken, blokkeren stoepen) aan te pakken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.