Eco-Wielerkleding

Menno Schreuders, fervent toerwielrenner uit Breda is sinds kort gestart met een webshop met duurzame en ecovriendelijke wielerkleding. Hoe kwam hij op dit originele concept?


Impressie van heren collectie

“Op dit moment werk ik als adviseur bij een ministerie in Den Haag. Ik heb bestuurskunde gestudeerd, dus ben in het geheel niet commercieel opgeleid.” vertelt Menno. “Vorig jaar heb ik een cursus gevolgd om erachter te komen wat ik zou willen in de toekomst en wat past bij mijn capaciteiten. Een van de dingen die eruit kwam was dat ik wellicht een extra uitdaging moest zoeken, door wat voor mijzelf te gaan beginnen of iets op te zetten. Een goed doel met een stichting of een eigen onderneming bijvoorbeeld. Maar wel iets met maatschappelijke betrokkenheid, naast mijn vaste baan. Daar ben ik over na gaan denken.

Het feit dat dit bijdraagt aan de vermindering van de enorme plastic afvalberg kan op mijn steun rekenen.

Menno fietst veel door het jaar heen en doet mee aan grote prestatietochten in binnen- en buitenland. Daarom wilde hij graag een initiatief starten wat daarmee te maken heeft. “Na wat gefilosofeer over een goed doel, kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat op dat vlak al veel gedaan wordt. Nog een initiatief leek me overbodig. Maar ik wilde wel iets starten waar maatschappelijke betrokkenheid uit blijkt. Daarbij wilde ik dat mijn passie voor de natuur tot zijn recht zou komen. Toen kwam ik op een gegeven moment een artikel tegen waarin iets stond over voetbalshirts van gerecycled polyester.” De link met wielerkleding was voor Menno snel gelegd.

Impressie van dames collectie. Rechts: Menno met “das”

Het feit dat dit bijdraagt aan de vermindering van de enorme plastic afvalberg kan op mijn steun rekenen. Toen bedacht ik me dat duurzame wielerkleding nog niet als dusdanig bestond in Nederland, maar wel mogelijk moet zijn. Na enig zoeken stuitte ik op een kleine leverancier uit de VS, JL Velo. Zij zijn ooit begonnen met onder meer duurzame roeikleding en hebben hun assortiment uitgebreid met wielerkleding. Zodoende is mijn webshop geboren. De keuze voor een webshop is vooral ingegeven door het feit dat ik ook gewoon een volledige werkweek heb, waardoor tijd ontbreekt om wielerzaken en fietswinkels te benaderen als dealer, maar mochten die geïnteresseerd zijn dan kunnen die zich uiteraard altijd melden!”

Kijk voor meer informatie op de site van Recyclingwear.

[fbcomments]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.