Event 21 november

Op woensdag 21 november organiseert het FietsForum Tilburg een boeiende bijeenkomst over de Spoorzone. Deze grote binnenstedelijke herontwikkeling wordt belicht vanuit de fietser. Welke eisen stelt een fietser aan zijn omgeving? En wat heeft de Spoorzone hem te bieden?

U bent van harte welkom!

Het programma bestaat uit 3 onderdelen. Om 20.00 starten we met een algemene introductie. Hierin worden de wensen van het actieve verkeer belicht door Ineke Spapé. Rond 20.30 geeft Toon Zijlstra een overzicht van de ontwerpopgave in de Spoorzone. Vervolgens, na een korte pauze, neemt Fred van Nistelrooij het woord. Hij zal concreet inzoomen op twee voorname opgave, namelijk de noordzijde van het centraal station en het nieuwe NS-plein. Hierbij is voldoende ruimte voor discussie en uw inbreng! De avond wordt muzikaal aangekleed door Stg. Kafka.

Informatie en aanmelding. U bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. De avond vindt plaats in het Deprez gebouw aan de Lange Nieuwstraat 172-174 in Tilburg. De deuren zijn geopend vanaf 19:30. Entree is gratis, maar aanmelding wordt op prijs gesteld. Dit kan door een e-mail te richten aan ff21nov@hotmail.com.

Adviestekst FietsForum. Op deze pagina treft u de adviestekst van het FietsForum voor de Spoorzone, deze tekst verscheen 20 oktober ook in het Brabants Dagblad. De kern van de boodschap: meer aandacht voor de menselijke maat.

Over de sprekers. Ineke Spapé is lector duurzame mobiliteit aan de verkeershogeschool NHTV in Breda en tevens directeur bij sociaal-ruimtelijk adviesbureau SOAB in dezelfde stad. Toon Zijlstra is lid van het FietsForum en tevens onderzoeker personenmobiliteit aan de Universiteit Antwerpen. Vanuit de gemeente komt Fred van Nistelrooij aan het woord. Fred is de programmamanager van de Spoorzone op het gebied van infrastructuur en openbare ruimte.

4 gedachten over “Event 21 november”

  1. Beste mensen,

    Leuke en insprirerende bijeenkomst gisteren over de Spoorzone. Dat nodigt uit tot het maken van meer concrete plannen/adviezen met een groene visie voor de gemeente! Ik wil graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, zouden jullie mij aan de mailinglist willen toevoegen? (Mocht dat niet al gebeurd zijn).
    Bedankt en groetjes,
    Daphne Linsen
    Bewonersstichting Theresia.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.