Fietsen in de bouwput Tilburg

Het zal de gemiddelde fietser niet zijn ontgaan, er wordt in Tilburg heel wat over hoop gehaald op verkeersgebied. 

Kom je het station uit, dan loop je vast op een afsluiting en moet je vervolgens bij de Stationsstraat heel lang wachten om over te mogen steken. Ho wacht, doe dat als fietser wel rechtdoor, die afsluiting van de rijbaan is er voor voetgangers… De fietser mag door de Poststraat gaan hobbelen, waar je route 5 mag volgen (of is het toch 3?). Dan kom je uit op de Willem2straat. Vandaar naar de Tuinstraat voor een kopje koffie op de hoek? Helaas, ook afgesloten. Via de Telexstraat dan maar ? Nee, lukt ook niet, je kunt er alleen naar Rechts, de kruising is tot in november afgesloten! Dag Pieter Vreedeplein! Nou ja, dan maar bordjes volgen naar de Telegraafstraat; welke bordjes? Beetje smal ook met het autoverkeer rondom Kandinsky… Het lukt nu wel via de Ijzerstraat, als er maar geen vrachtauto de boel daar blokkeert! 

We zaten in de Willem2straat en willen nu toch eens een ijsje eten bij die populaire ijstent op de Heuvelring. We nemen even de tijd om alle roze borden tot ons te nemen, wat gaat het worden? Rechtsaf kan niet, De werkzaamheden bij De Bankier belette ons de doorgang voor een jaar of 3, dan maar oversteken en “Via de Busbaan”, waar al jaren geen bus meer overheen gaat… Het fietspad is voor de voetgangers, logisch toch? Daarom rijden er zoveel fietsers jou tegemoet… Laat dat ijsje maar zitten, het is tijd voor het diner op het NS-plein… Jeetje, einde Spoorlaan is ook geblokkeerd, moet je dus naar rechts (toch langs die ijstent) en links en nog een keer links… “alles keurig via de regels aangelegd, we hebben te maken met Corona en moeten 1,5m afstand houden” aldus de gemeente. En toch wordt ik in de tunnel onder het spoor van het fietspad gedrukt door een stroom fietsers… Oei, bij de doorgang bij de Enschotsestraat is een enorm gat gegraven… Fietsers niet meer welkom, tot ergens in oktober. Gelukkig, via de Willem2passage mag je er wel onderdoor. “We weten dat de praktijk anders is, en fietsers hun weg zoeken” heb je daar een probleem mee “Dan kun je een melding aan de politie doen, zij moeten handhaven”

Nou ja, ik ging eten op het NSplein, dat ijsje had ik dus toch eerst moeten halen, nu moet ik weer die hele exercitie van het omrijden doen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.