Fietsen in de Reeshof

Wij waren benieuwd hoe de rotondes in de Reeshof er op dit moment bij liggen. Volgens plan worden er in 2021 vijf rotondes in de Reeshof omgebouwd tot fietsvriendelijke voorrangsrotondes. Je kunt er makkelijk komen via de F58, de nog te ontwikkelen SnelFietsRoute van Tilburg naar Breda.

In één moeite door hoopten we al iets te zien van de nodige aanpassingen op Tilburgs grondgebied. Maar helaas, er is aan de SFR nog niets gedaan. Ook al ligt er met name in de Reeshof op veel plaatsen een mooi breed fietspad er moet nog zoveel worden aangepast. Denk aan het verplaatsen van autoparkeerplaatsen, basisscholen die grenzen aan de SFR, vreemde bochten die eruit zullen moeten worden gehaald.

Maar goed, wij kwamen voor de rotondes. Er zijn van de vijf rotondes drie stuks omgebouwd en die liggen aan de toekomstige SFR. Hopelijk is het aanpassen van deze drie rotondes de eerste stap richting realisatie SFR. Het gaat om de volgende rotondes: rotonde Heyhoefdreef – Campenhoefdreef, rotonde Dongewijkdreef – Campenhoefdreef en rotonde Dalemdreef – Spakenburgdreef.

Deze rotondes zien er piekfijn uit. Hopelijk volgen de twee andere rotondes, die dit jaar in de Reeshof op de rol staan snel, want het gaat de doorsnee verkeersdeelnemer wel duizelen van al die verschillende rotondes en verkeersregels in de Reeshof..

Nog twee te gaan, namelijk de rotonde Dongewijkdreef – Dalemdreef en de rotonde Ketelhavenstraat – Kijkduinlaan. Voor de verkeersveiligheid zou er bij deze twee laatste rotondes een bord moeten worden geplaatst met daarop de aankondiging van de werkzaamheden en de wijziging van de voorrangssituatie.

Er werd trouwens lekker veel gefietst in de Reeshof.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.