Fietsendiefstalshow

In Tilburg worden er maandelijks tussen de 140 en 180 fietsen als gestolen bij de politie aangegeven. In werkelijkheid zijn het er veel meer, maar veel mensen nemen niet eens meer de moeite om aangifte te doen van hun gestolen fiets. De kans is namelijk klein dat die teruggevonden wordt.

Alles bij elkaar gaat het in Tilburg om erg veel fietsen, iets waar dus ook heel veel mensen last en (financieel) ongemak van hebben. Dan maar twee sloten erop? Of alleen nog stallen in een bewaakte fietsenstalling, zoals in die nieuwe fietsenstalling bij het station? Wat kun je nu het beste tegen fietsendiefstal doen?

En hoe zorg je ervoor dat je straks weer lekker op je eigen fiets vanuit het centrum naar huis kunt rijden?

Voor FietsForum Tilburg, dat de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseert op het gebied van fietsen en mobiliteit en het fietsen probeert te promoten, is het de hoogste tijd om opnieuw aandacht te vragen voor dit hardnekkige probleem.

Op zaterdag 20 november vond er ’s middags bij het Paleisraadhuis/fontein in Tilburg een FIETSENDIEFSTALSHOW plaats, een demonstratie– en informatiemiddag over fietsendiefstal.

Acteurs als fietsendieven laten zien hoe gemakkelijk het is om een fiets te stelen en wat ertegen te doen is. Een eerste stap om in onze stad fietsendiefstal een halt toe te roepen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.