FietsForum Tilburg

FietsForum Tilburg

Het FietsForum in Tilburg heeft twee doelstellingen. We willen het fietsklimaat in Tilburg en omgeving verbeteren. En we willen fietsgebruik onder de bevolking stimuleren. De combinatie van beide  moet zorgen voor een sterkere positie van de fiets.

Wij doen dit omdat we ervan overtuigd zijn dat de fiets veel te bieden heeft. De lijst met voordelen van fietsgebruik is lang. U kunt denken aan voordelen voor de sociale controle, gezondheid, milieu en leefbaarheid. De fiets is er voor (vrijwel)  iedereen. Dat is misschien nog wel het grootste voordeel.

Het FietsForum praat en denkt mee met de gemeente Tilburg over haar fietsbeleid. We geven gevraagd en ongevraagd advies over zaken als: de kwaliteit van fietspaden en fietsenstallingen, bestrijding van fietsendiefstal en de verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers. De scholencampagne is het resultaat van samenwerking tussen het Fietsforum en de gemeente. Het doel van deze campagne is meer basisschoolkinderen op de fiets naar school te laten gaan.

Het FietsForum komt op voor het belang van de fietsers. Om dit goed te kunnen doen willen wij graag weten wat uw mening is over fietsen in Tilburg. Hebt u opmerkingen of suggesties? U kunt hier uw reactie achterlaten. Wij bespreken de reacties en geven klachten of tips altijd door aan de gemeente. U kunt zich ook aanmelden als FietsNetwerker.

Op deze website vindt u veel leuke items rondom de fiets. De meeste zijn van een algemeen karakter, sommige zijn specifiek gericht op Tilburg en het werk van het FietsForum.

Voor contact met het FietsForum Tilburg, mail naar: info@fietsforumtilburg.nl