Avond vol Fietsverhalen

Op woensdagavond 6 juni organiseerde Fietsforum Tilburg de Avond van de Fietsverhalen. Een schitterend aanbod aan sprekers, een aangename sfeer en goede muziek vulden de avond in Café Boulevard.

Harry Wagenaar en Jace van de Ven vertelden tijdens deze avond over hun fietsavonturen. Harry heeft het boek ‘Wegwerkzaamheden’ geschreven met interessante en humoristische fietsverhalen. Tevens is Harry redacteur bij het blad wereldfietser. Hij vertelde deze avond over fietsavonturen in Pakistan, met politie-escortes, verlaten campingterreinen en schitterende natuur. Dit alles begeleid met mooie en bijzondere foto’s.

Jace van de Ven is in en om Tilburg bekend van zijn  fietsverhalen die zich wat dichter bij huis afspelen. Hij opende met een emotioneel verhaal over zijn wijlen jongere broer, die hij verloor aan kanker. Hierna hing de zaal aan zijn lippen. Jace vervolgde met twee  meer humoristische verhalen.

Ook Charles Waagenaar en Gert Brunink leverden een bijdrage. Charles droeg een stuk voor over de eerste Nederlandse Transportfietsen tocht. Gert lichtte enkele onderdelen toe van zijn plannen om rond de Zwarte Zee te fietsen. Ook vertelde hij over zijn avonturen in voormalig Joegoslavië. Bovendien verzorgde hij een vurig pleidooi voor traagheid. ‘Daar ga je van houden’. De pauzes werden muzikaal omlijst door Rob Rieter, de beste Sitck speler van zuid Nederland.

We hebben reeds een van de bijdrage op de website geplaatst (zie bovenstaande link). Binnenkort hopen we meer van de voordrachten op de site te zetten. Hieronder enkele foto’s van de avond.

[miniflickr photoset_id=72157630051515835&sortby=date-posted-asc&per_page=50]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.