Inschrijven via RSS

Fietsroutes

Hier vindt u meer informatie en links over routeplanners en fietsenroutes in Brabant. Fietskaart kopen? Hiervoor kunt terecht bij het VVV of bij de ANWB.

 • Fietsrouteplanner
  Fietsrouteplanner  De Fietsersbond heeft enkele jaren hard gewerkt aan een landelijk dekkende fietsrouteplanner. Vanaf 2012 is de volledige planner online. Klik voor de planner op deze link.
  In de planner kunt u zowel snelle (functionele) routes plannen als recreatieve routes, via het knooppunten netwerk. Voor dit laatste selecteert u bij ‘Kies een routetype’ voor ‘Netwerk fietsknooppunten’. Het netwerk is onderweg herkenbaar aan de witte bordjes met groene cirkels en cijfers.
  De planner biedt ook vele andere opties. Routes kunnen worden aangevuld met een tussenstop, dankzij de optie via. Het aantal tussenstops is niet beperkt tot een enkele. Ook kunt u voorkeuren aangeven qua verharding, veerpontjes en toegankelijkheid. Kortom, de route planner biedt veel mogelijkheden voor iedere reis.
 • Fietsen in Tilburg
  Fietskaart TilburgOp de website van de gemeente Tilburg vind u allerlei informatie over het fiets in Tilburg.
  Op de site kunt u onder het kopje ‘fietsroutes’ ook een kaart downloaden met daarop de hoofdroutes door de gemeente heen, het zogeheten sternetwerk.
  Deze routes lenen zich uitstekend voor een vlotte en veilige verplaatsing richting de binnenstad of juist vanuit de stad richting de omliggende kernen.
 • 1001 fietsroutes
  De website ‘1001 fietsroutes‘ werkt op basis van het landelijke recreatieve knooppunten netwerk. Het gemak daarvan is dat er geen ingewikkelde software en GPS apparatuur nodig is. Het overschrijven en het volgen van de nummertjes is voldoende.Omdat de routes niet op kaart verschijnen, is de daadwerkelijke fietstocht een leuke verrassing.
  Op de website kunt u aangeven waar u wenst te vertrekken met de fiets. Dit is een plaats in Zuid-Nederland (Noord-Brabant, Limburg, Zeeland) of Vlaanderen. Daarbinnen kunt u nog kiezen voor een specifiek knooppunt als startpunt. Dit samen met de gewenste afstand zorgt voor een selectie van de mogelijke routes. Veel fietsplezier!
 • Routes in Brabant
  routes in brabantRoutes in Brabant‘ biedt meer dan 130 routes aan in de provincie Noord-Brabant op een overzichtelijke website. Er zijn ook nog eens 7 routes die inhaken op de landelijke fietstochten. Er kan gefilterd en gesorteerd worden naar afstand en vertrekplaats. Op deze manier is het eenvoudig om routes te vinden die goed aansluiten op de wensen.

Route delen?

Heeft u een fietsroute die u graag deelt? Dan kunt u contact op nemen met de redactie van deze website. Wij zorgen ervoor dat de route geplaatst wordt. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!