Gebiedsontwikkeling ‘Oostflank’

Voor het gebied ten oosten van Tilburg is een toekomstvisie opgesteld. Het gaat om de ontwikkeling van de dorpen Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout en het landelijke gebied ertussen. U leest er meer over op deze pagina van de Gemeente Tilburg.

Er is een concept koersdocument (najaar 2023) opgesteld waarin mobiliteit een thema is. Fietsforum Tilburg heeft op verzoek van B&W een reactie gegeven op het concept koersdocument.
Wij onderschrijven daarin de uitgangspunten van de versterking van het OV- en fietsnetwerk en de verluwing van het autoverkeer in de kernen van de Oostflank, zoals die in het concept-Koersdocument Oostflank opgenomen zijn. In onze reactie op de verdere uitwerking daarvan in het Koersdocument focusten wij (logischerwijs) op de mobiliteit. Onze reactie vindt u hier

Eind januari 2024 is het aangepaste koersdocument aan de gemeenteraden voorgelegd. Daarover leest u hier meer. Op de website van de gemeente Tilburg zijn diverse bijlagen gepubliceerd, waaronder het document met alle wijzigingen na participatie. Het Brabants Dagblad schreef er op 3 februari 2024 een artikel over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.