Gebiedsontwikkeling ‘Oostflank’

Voor het gebied ten oosten van Tilburg is een toekomstvisie opgesteld. Het gaat om de ontwikkeling van de dorpen Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout en het landelijke gebied ertussen. U leest er meer over op deze pagina van de Gemeente Tilburg.

Er is een concept koersdocument (najaar 2023) opgesteld waarin mobiliteit een thema is. Fietsforum Tilburg heeft op verzoek van B&W een reactie gegeven op het concept koersdocument.
Wij onderschrijven daarin de uitgangspunten van de versterking van het OV- en fietsnetwerk en de verluwing van het autoverkeer in de kernen van de Oostflank, zoals die in het concept-Koersdocument Oostflank opgenomen zijn. In onze reactie op de verdere uitwerking daarvan in het Koersdocument focusten wij (logischerwijs) op de mobiliteit. Onze reactie vindt u hier

Eind januari 2024 is het aangepaste koersdocument aan de gemeenteraden voorgelegd. Daarover leest u hier meer. Op de website van de gemeente Tilburg zijn diverse bijlagen gepubliceerd, waaronder het document met alle wijzigingen na participatie. Het Brabants Dagblad schreef er op 3 februari 2024 een artikel over.

1 juni 2024 las u in het gemeentenieuws in Stadsnieuws, pagina 12, dat op 21-5-2024 het aangepaste koersdocument is vastgesteld. Het aangepaste document wordt nu voorgelegd ter besluitvorming aan de gemeenteraden van Tilburg en Oisterwijk. Als het document wordt vastgesteld geldt het als basis voor plannen, projecten en samenwerkingen die deze ambities de komende jaren gaan uitwerken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.