Gladheid….

Bas van den Hoven is fietskoerier bij BikeKoerier Tilburg. Volgende week plaatsten we een interview met Bas over zijn bedrijf. Alvast een voorproefje: een artikel van Bas over fietskoerieren en gladheid: een leuke combi…

Dit artikel verscheen eerder op www.bikekoeriertilburg.nl
Maandagmorgen was het voor het éérst deze lekkere warme winter echt glad. Glad?!, ik had het in het begin niet eens door. Ook de weerswaarschuwingen de avond van er voor waren voor mij aan dovemansoren gericht. Vol goede moed en energie schoot ik als een vlammende vuurpijl uit de startblokken bij mijn vroege vertrek vanuit Westpoint, voor de vertrouwde postbusronde.

Tilburg Noord is daarbij de eerste stop waarbij er op de weg daar naartoe nog niks gevoeld werd van het naderende onheil. Postbussen geleegd aldaar en weer volle bak weg, op naar eerste stop Vendor.

Maar toen besloot het noodlot dat mijn jeugdige enthousiasme wat getemperd moest worden. Bij de eerste de beste bocht begon uit het niks mijn voorwiel onderuit te glijden en bleken de straatklinkers in een split second ineens mijn grootste vijand te zijn geworden.Ik ving de eerste klap op met mijn rechter pols en daarna kwam de impact op de rechterkant van mijn lieve kleine borstkastje, om vervolgens nog enkele meter door te rollen. De voorbij lopende omstanders keken me bij dit alles aan alsof ze ‘water zagen branden’ en besloten vervolgens gewoon door te lopen.

Mijn trots en onuitputtelijke energie bleken echter met de noorderzon vertrokken. 

Tja, dat was een geluk bij een ongeluk want als je net twee flink gekneusde ribben hebt opgelopen is het enige dat je wil even ‘alléén de pijn verwerken’. Ik pakte mijn fiets, afgebroken onderdelen en mijn trots bijeen, en wonder boven wonder bleek de fiets nog in redelijke staat. Mijn trots en onuitputtelijke energie bleken echter met de noorderzon (-wind?!) vertrokken. Later, toen ik voor Amarant iets op het lab af moest leveren in het Twee Steden ziekenhuis besloot ik toch even naar de Eerste Hulp te lopen. En tja, ik had het kunnen weten, deze zat tot de nok toe gevuld met andere onstuimige en onhandige figuren bij wie de zwaartekracht voor even vrij spel had gekregen.

Ach, gladheid, het is weer een harde les om het weer toch maar goed in de gaten te houden vanaf nu. Tja, de dag erna had De Telegraaf snel een artikel opgenomen over de gladheid op de Maandag ochtend; Joh?!

[fbcomments]