Leden Fietsforum Tilburg

Leden Fietsforum Tilburg

In het Fietsforum hebben verschillende partijen hun krachten gebundeld om het fietsen in Tilburg voor iedereen zo veilig en aantrekkelijk mogelijk te maken. De huidige leden worden in alfabetische volgorde hieronder aan u voorgesteld.

Dennis Ardonne onderhoudt de website en zorgt voor leuke berichten op de faceboek pagina van het fietsforum. Woont in Tilburg en speurt graag naar de fietsknelpunten in de gemeente. Zijn favoriete fietsroute is even op en neer naar Den Bosch, via de bosrand van de Loonse en Drunense duinen.

Pieter van Bekkum was tot 2014 voorzitter van het fietsforum. Tegenwoordig is hij ‘gewoon’ een actief lid. Pieter is een bekend gezicht in de wereld van verkeersplanning. Hij heeft vele verkeerskundigen opgeleid aan de NHTV, waar hij ook adjuct-directeur is geweest. Tegenwoordig verzorgd Pieter als gepensioneerde cursussen, onder andere via het CROW. Pieter is getrouwd heeft 2 kinderen en 1 kleinkind.

Leon van Berkel woont in Udenhout en is oud docent Nederlands. Binnen het Fietsforum is Leon verantwoordelijk voor de Fietsnetwerkers. Hij is de intermediair tussen gemeente en de fietsers.

Peter-Paul Haen is sinds 2019 lid van het Fietsforum. Hij is gepensioneerd fysiotherapeut en oud-docent Fysiotherapie aan de AVANS hogeschool te Breda. Hij is een fanatiek fietser zowel op de stadsfiets als de racefiets. Hij wil zich inzetten voor een veilig fietsklimaat, waarbij rekening wordt gehouden met alle (be)rijders.

Ton van der Leun is eind 2020 bij het fietsforum gekomen. Hij heeft als Weg- en waterbouwkundige veel affiniteit gekregen met het inrichten van onze openbare ruimte, het verkeer en onze mobiliteit. Ton is fietser sinds jaar en dag. Op de versnelling-loze fiets naar Gotenburg, met de tent op de bagagedrager en met versnelling maar zonder elektriciteit naar Lissabon en Dublin!

Nel Marquet is eind 2019 bij het Fietsforum gekomen. Zij heeft in het onderwijs en het welzijnswerk gewerkt en is een enthousiaste fietser. Ze wil èn het belang van fietsen onder de aandacht brengen (fietsen is goed voor het milieu, voor je gezondheid en zelfstandigheid) èn meewerken aan een fietstoegankelijke stad.

Rob van Mierlo is sinds voorjaar 2019 voorzitter van Fietsforum Tilburg. Als sociaal-geograaf zette hij zich al vele jaren in voor een sociale en duurzame wereld. Hij was onder meer directeur van COS Brabant, centrum voor internationale samenwerking en van diens opvolger Switch. Rob deed bestuurlijke ervaring op in onderwijs-, sport- en politieke organisaties in Tilburg.

Theo Smeele is onze link naar de Fietsersbond, als gezicht van de Fietsersbond voor de regio Tilburg. Theo is lid van het eerste uur. Al 10 jaar lang maakt hij zich hard voor de fietsers in Tilburg via het FietsForum. In zijn vrije tijd geniet hij van zijn ligfiets, bij voorkeur in Spanje. Is nu interim voorzitter van het FietsForum Tilburg.

Clasien Vermeer is notulist van het Fietsforum en mede-verantwoordelijk voor de agenda’s, jaarplannen en financiële administratie. Clasien heeft zelf bijzondere fietsen in haar collectie.

Tony Weggemans is sinds 2021 lid van het Fietsforum. Beroepsmatig is hij zelfstandig beleids- en organisatieadviseur. Hij is o.a. actief geweest als adviseur over gedragsbeïnvloeding op het gebied van verkeer en vervoer. Hij is een echte keuzereiziger: vaak met de fiets en OV, soms met de auto. Hij is tevens een enthousiast mountainbiker en van daaruit lid van de Tilburgse Sportraad.

Naast de vaste leden kan het Fietsforum van tijd tot tijd rekenen op een groep enthousiaste sympathisanten. Het zijn de Fietsnetwerkers, mensen die zich inzetten voor evenementen of de website. Het Fietsforum is al deze mensen bijzonder dankbaar!

Zou u graag een actieve rol willen spelen voor of binnen het Fietsforum? Wacht dan niet langer! Neem contact op. Dan kunnen we samen kijken hoe wij elkaar kunnen versterken. Alle kwaliteiten, creativiteit en gedrevenheid is welkom.