Wie zijn de leden?

Leden FietsForum Tilburg

In het FietsForum hebben verschillende partijen hun krachten gebundeld om het fietsen in Tilburg voor iedereen zo veilig en aantrekkelijk mogelijk te maken. De huidige leden worden in alfabetische volgorde hieronder aan u voorgesteld.

Jos Aben komt in 2022 bij het FietsForum. Hij begon als historicus, bekwaamde zich in bedrijfseconomie, stond enige tijd voor de klas, was stukjesschrijver, huisman, en tenslotte facilitair manager bij Bibliotheek Midden-Brabant. De fiets is al levenslang zijn belangrijkste vervoermiddel, voor functionele verplaatsingen maar ook voor het toeren in de vrije tijd.

Dennis Ardonne onderhoudt de website en zorgt voor leuke berichten op de faceboek pagina van het FietsForum. Woont in Tilburg en speurt graag naar de fietsknelpunten in de gemeente. Zijn favoriete fietsroute is even op en neer naar Den Bosch, via de bosrand van de Loonse en Drunense duinen.

Peter-Paul Haen is sinds 2019 lid van het FietsForum. Hij is gepensioneerd fysiotherapeut en oud-docent Fysiotherapie aan de AVANS hogeschool te Breda. Hij is een fanatiek fietser zowel op de stadsfiets als de racefiets. Hij wil zich inzetten voor een veilig fietsklimaat, waarbij rekening wordt gehouden met alle (be)rijders.

Nel Marquet is eind 2019 bij het FietsForum gekomen. Zij heeft in het onderwijs en het welzijnswerk gewerkt en is een enthousiaste fietser. Ze wil èn het belang van fietsen onder de aandacht brengen (fietsen is goed voor het milieu, voor je gezondheid en zelfstandigheid) èn meewerken aan een fietstoegankelijke stad.

Rob van Mierlo is sinds voorjaar 2019 voorzitter van FietsForum Tilburg. Als sociaal-geograaf zette hij zich al vele jaren in voor een sociale en duurzame wereld. Hij was onder meer directeur van COS Brabant, centrum voor internationale samenwerking en van diens opvolger Switch. Rob deed bestuurlijke ervaring op in onderwijs-, sport- en politieke organisaties in Tilburg.

Karin Vennix is in 2023 lid geworden van het FietsForum. Ze woont in Tilburg en werkt in het onderwijs (Eindhoven). Als alternatief voor een auto bezit zij diverse fietsen: een cargo stadsfiets, een Speedpedelec voor de langere afstanden (o.a. naar het werk) en in de vakanties fietst zij graag op haar ‘wereldfiets’ in Verweggistan. Zij zet zich graag in voor de belangen van alle fietsers en de veiligheid op de weg.

Clasien Vermeer is notulist van het FietsForum en mede-verantwoordelijk voor de agenda’s, jaarplannen en financiële administratie. Clasien heeft zelf bijzondere fietsen in haar collectie.

Tony Weggemans is sinds 2021 lid van het FietsForum. Beroepsmatig is hij zelfstandig beleids- en organisatieadviseur. Hij is o.a. actief geweest als adviseur over gedragsbeïnvloeding op het gebied van verkeer en vervoer. Hij is een echte keuzereiziger: vaak met de fiets en OV, soms met de auto. Hij is tevens een enthousiast mountainbiker en van daaruit lid van de Tilburgse Sportraad.

Theo Smeele was jarenlang lid, vanaf het eerste uur tot oktober 2023. Meer dan 20 jaar lang maakte hij zich hard voor de fietsers in Tilburg via het FietsForum. Hij was onze link naar de Fietsersbond, als gezicht van de Fietsersbond voor de regio Tilburg. In zijn vrije tijd geniet hij bij voorkeur in Spanje van fietsen. In het dagelijks leven is hij in de straten van Tilburg te vinden met een van zijn fietstaxi’s. Verhalen vertellend over het moois dat Tilburg (toch) te bieden heeft.

Naast de vaste leden kan het FietsForum van tijd tot tijd rekenen op een groep enthousiaste sympathisanten. Het zijn de Fietsnetwerkers, mensen die zich inzetten voor evenementen of de website. Het FietsForum is al deze mensen bijzonder dankbaar!

Zou jij graag een actieve rol willen spelen voor of binnen het FietsForum? Wacht dan niet langer! Neem contact op. Dan kunnen we samen kijken hoe wij elkaar kunnen versterken. Alle kwaliteiten, creativiteit en gedrevenheid is welkom.