Meldingen van onze fietsnetwerkers

Meldingen van onze fietsnetwerkers

Fietsnetwerkers kunnen klachten over of ideeën voor het fietsnetwerk in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout melden bij het FietsForum. De verzamelde klachten en ideeën bespreken we met de gemeente. Op deze manier werken we samen aan een beter fietsklimaat. Hieronder een overzicht van recente meldingen.

Lijst is bijgewerkt op 29 december 2021

 1. In de kom van Berkel-Enschot geldt een maximumsnelheid van 30 km, maar teveel automobilisten houden zich daar niet aan. De inrichting van de wegen zou beter kunnen (bijvoorbeeld meer plateaus), zodat de rijsnelheid omlaag gaat en fietsers veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen.
 2. Er zou een nostalgisch, onverhard fietspad ingericht kunnen worden langs het Eikenlaantje, zodat inwoners van Enschot vriendelijk en veilig het nieuwe winkelcentrum Koningsoord kunnen bereiken.
 3. De snelfietsroute F58 zou wel wat meer bebording moeten krijgen. Bijvoorbeeld routeborden bij uitvoegstroken naar Gilze, Dongen, Alphen, Baarle-Nassau.
 4. Aan de zuidzijde van de Rueckertbaan, tussen de Reitse Hoevenstraat en de Hasseltstraat is een tweerichtingenfietspad gewenst; dit zou ook doorgezet kunnen worden langs de Ringbaan West tot aan de Lage Witsiebaan.
 5. Bij de Kalenbergplaats in de Reeshof zijn meer fietsbeugels nodig; op piekmomenten zijn er veel te weinig.
 6. De naam “Poseidonpad” zou men moeten doortrekken naar de verlengingen Apollostraat en Rodenberg, zodat er duidelijk 1 fietsroute bestaat.
 7. Aan de gevaarlijke, onoverzichtelijke situatie snelfietsroute F261 – Reitse Hoevenstraat – Lage Witsiebaan gaat hopelijk begin 2022 iets gedaan worden.
 8. Op de ventweg ten zuiden van de Rueckertbaan bij de Postelse Hoeflaan hebben fietsers geen stoplicht meer; er is wel een voetgangerslicht.
 9. De fietsparkeersituatie bij de Jumbo aan het Lieve-Vrouweplein is nog steeds slecht; in 2021 zou er iets aan gedaan worden (!)

2 gedachten over “Meldingen van onze fietsnetwerkers”

 1. In Berkel-Enschot zijn momenteel veel uitbreidingen gaande. Veel nieuwe woningen, nieuw winkelcentrum, nieuw cultureel centrum, nieuwe wegen maar er is weinig aandacht voor een aangepast fietsenplan. Nu er een nieuwe weg (met fietspaden) Koningsoordlaan gemaakt is kan de hoofdroute voor Sternetfietsroute over deze laan gaan. Hierdoor zouden de fietsstroken in het dorp secundaire fietsroute kunnen worden. In het dorp ligt de snelheid van de weggebruikers nog veel te hoog. Ondanks dat er een 30 km zone is zijn deze wegen niet ingericht als een 30 km weg. Er zijn maar enkele plateaus waarbij rechts voorrang heeft.
  Wij willen graag meer plateaus (verhoging van het kruispunt) waarbij rechts voorrang heeft. Dit geeft een lagere snelheid voor de weggebruiker en daarbij wordt de reistijd van de fietser niet echt verminderd. Ook willen we een nostalgisch fietspad met een natuurlijke ondergrond die langs het Eikenlaantje zodat dit een uniek paadje voor de fietsers wordt van Enschot naar het nieuwe winkelcentrum. Wij zijn al 5 jaar bezig met werkgroepjes en hopen dat fietsforum Tilburg wat kan betekenen voor ons.

 2. Melding in fixi app gemaakt:
  (met 20m fietsstrook, scheelt het voor fietsers TWEEmaal oversteken drukke weg bij bocht; of eenmaal bij bocht en dan 2x stoplichten, om tangent ook over te komen ipv eronderdoor. Tevens duidelijkere en mooie route richting het Noorden)

  Melding 1611561
  Graag een nieuw fietspad aanleggen, al is het maar een paar meter fietsstrook:
  Jules Verneweg (buitenbocht) naar Nieuwe Atelierstraat. Super bedankt, Mvg,

  Reactie gemeente
  Er is een oversteekplaats gemaakt thv de Atelierstraat vanaf het dubbelzijdig fietspad langs de Zuiderkruisweg. Stuk fietspad is overbodig en wordt niet gerealiseerd.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.