Meldingen van onze fietsnetwerkers

Meldingen van onze fietsnetwerkers

Gevaarlijke kruispunten of ontbrekende fietsstallingen kunt u melden bij het FietsForum. De verzamelende klachten worden besproken met de gemeente Tilburg. Samen met de fietsnetwerkers werken we samen aan een beter fietsklimaat. Hieronder een overzicht van meldingen waar de gemeente Tilburg actie gaat op ondernemen, meldingen die zijn opgelost en meldingen die niet worden opgepakt. Locatie, het verzoek en/of de klacht en de reactie van het fietsforum worden kort toegelicht in deze lijst.

Lijst is bijgewerkt op 4 september

Melding Er is geen behoorlijke oversteek voor fietsers die over de Ringbaan Oost in oostelijke richting, vanaf het Insulindeplein naar de Insulindestraat willen rijden. Ze moeten helemaal naar het viaduct (en daar 2x lang wachten). Erg omslachtig.
OplossingHuidige oversteek over de Ringbaan Oost in westelijke richting voor twee richtingen geschikt maken. Geen verkeerskundige oplossing.
MeldingFietsers die op de Spoorlaan langs het oude postkantoor in oostelijke richting rijden (kan dat in de toekomst aan twee kanten van de Spoorlaan?) willen hun weg vervolgen naar de Zuidoosterstraat en kunnen dan eigenlijk alleen via de voetgangerstunnel. Dat geldt ook voor fietsers vanuit de Zuidoosterstraat naar de Spoorlaan. Kan dat worden toegestaan?
OplossingWordt in het meerjarenplan (MJP) opgenomen.
MeldingLangs een beperkt gedeelte van de Koningsoordlaan zijn nog geen fietspaden aangelegd (maart 2020).
OplossingEr wordt nagevraagd wat de status hiervan is.
MeldingLangs de auto-invalswegen, zoals de Ringbanen en de Bredaseweg hangen gemeentelijke, witte verwijsborden voor automobilisten die verwijzen naar bijv. hotels, restaurants, winkelcentra, ziekenhuizen, maar niet langs de sternetfietspaden of snelle fietsroutes.
Wij pleiten ervoor dat die er op een aantal plekken wel komen, bijv. richting winkelcentra
OplossingFietsforum Tilburg vindt dit een goed idee.
MeldingHet eerste deel van het Kwekerijpad, boven de tunnel Postelse Hoefpad heeft geen ruimte voor voetgangers. Er zijn daar regelmatig conflicten tussen voetgangers en fietsers die beide druk gebruik maken van deze route van en naar Station Universiteit
OplossingVoetpad realiseren. Wordt in het meerjarenplan (MJP) opgenomen.
MeldingDe situatie bij de Jumbo Lieve Vrouweplein is nog steeds niet goed: parkeren op de fietsstrook en veel te weinig fietsbeugels.
OplossingMeer handhaving
MeldingBij het Tweestedenziekenhuis nemen ambulances en auto’s van het personeel tegenwoordig het kanaalfietspad Goirkekanaaldijk, toekomstig onderdeel van de SFR richting Dongen/Oosterhout.
Er zou vanaf de Dr. Deelenlaan een tweede rijbaan gemaakt kunnen worden langs deze route tot aan de ingang van de personeelsparking. Daar is ruimte genoeg voor.
OplossingGemeente Tilburg (Ruimtelijke Uitvoering)
MeldingWil Tilburg / Brabant ook biobased (hennep, vlas) bebording gaan gebruiken in het kader van duurzaamheid, zoals Gelderland?
OplossingOnderwerp staat op de fietsagenda.
MeldingIn het gebied Bakertand (Goirle) gaat gebouwd worden. Ook voor de verkeersontsluitingen liggen plannen klaar (Rillaersebaan en Abcovenseweg en Stappegoorweg). Voor een goede, veilige fietsontsluiting ontbreken de plannen echter. Daar zou ook de gemeente Tilburg over mee moeten denken. Er is een oplossing aangedragen (zie bijlage) met een fietsroute langs de muur van Boschkens en een fietsbrug over de A58 die aansluit op de Prof. Goosenslaan en de fietstunnel onder de Ringbaan Zuid.
OplossingIdee bestaat al. Financiering mogelijk?
Ook door provincie.
MeldingEr is een voetgangersoversteek met verkeerslichten vanaf het Bastionhotel naar het Leijpark, maar na de oversteek moet je het fietspad op. Er is daar geen voetpad (trottoir). Oplossing: een voetpad aanleggen tot aan de ingang van het Leijpark
OplossingIn onderzoek

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.