Mobiliteitsplan Tilburg

De afgelopen tijd is er veel gebeurt op het gebied van mobiliteit. Op 20 en 22 september jl. is er een Cycle Hack gehouden tijdens de European Social Innovation Week in de Spoorzone te Tilburg. Dit evenement maakt onderdeel uit van de mobiliteitsaanpak van de gemeente Tilburg.

Tijdens dit evenement werden vanuit verschillende perspectieven gekeken naar toepassingen die een oplossing kunnen zijn voor de barrières die mensen ervan weerhouden om te fietsen. De resultaten kun je nalezen in het volgende verslag.

Een van de ideeën was: “Buitenlandse studenten die in Tilburg komen studeren kopen allemaal tijdens de eerste dagen dat ze hier wonen een fiets. De prijs is vaak hoog voor de slechte kwaliteit die zij krijgen en er is behoefte aan een makkelijke en goedkope manier om die fiets dan te repareren. Dat moet toch te organiseren zijn?”

Een aantal van de resultaten zijn tevens gebruikt in de Hackathon Next Mobility, een soortgelijk evenement in Eindhoven, gehouden op 14 en 15 oktober. Deze hack heeft weer geleid tot nieuwe fietsoplossingen met betrekking tot studenten van en naar Stappegoor. Er wordt volgend jaar een pilot opgestart samen met de met buitenlandse studenten.

Beide evenementen hebben input geleverd voor het raadsvoorstel mobiliteitsaanpak Tilburg, wat op 14 november 2016 wordt besproken in de gemeenteraad. Het voorstel van de raad is te vinden op de de volgende link. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Tilburg.

Leestip : mobiliteitsaanpak_2040_6_februari.pdf

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.