Opening snelfietsroute F58

Donderdag 30 juni 2022 is een deel van de snelfietsroute Tilburg – Breda met de (on)nodige toeters en bellen geopend, het gaat om het stuk tussen Tilburg en Rijen. Twee wethouders (Rik Grashoff van Tilburg en Merijn Scheifes van Gilze-Rijen) en een gedeputeerde (Suzanne Otters-Bruijnen) kwamen er fietsend op af. Bij dit soort gelegenheden is de provincie ook van de partij omdat zij een groot deel van de financiering op zich neemt.

Het traject ligt er mooi bij. Zo is op de Reeshofdijk de vervelende bocht op de kruising met de Zwartvenseweg eruit gehaald. In de Reeshof wordt er al veel gebruik gemaakt van het nieuwe fietspad. De bewegwijzering moet nog wel worden aangebracht. Zo is het bijv. voorbij Winkelcentrum Heyhoef niet duidelijk dat je linksaf de Campenhoefdreef op moet om via de SFR in Rijen te komen. De SFR58 passeert het Beatrixcollege en ook nog een paar basisscholen. Druk, vol en oppassen geblazen.
De oplevering van het tweede deel van de route (Rijen – Breda) staat gepland voor 2025, maar een actief meefietsend raadslid uit Rijen acht het niet uitgesloten dat dit gaat uitlopen. Nu loopt de SFR58 via de Venneweg ‘dood’ op de overweg bij het station van Gilze-Rijen.

Er is voor de naam F58 gekozen omdat deze snelfietsroute zowat parallel loopt met de A58. Als het aan de gemeente Tilburg ligt, volgen er binnen korte termijn SFR’s naar Eindhoven, Goirle, Den Bosch en Oosterhout. Een ontwikkeling die past in het mobiliteitsbeleid: toewerken naar betere en snellere fietsverbindingen met de stad en het centrum waardoor je het autoverkeer in en rond het centrum van de stad kunt terugdringen. Zeg maar van de A’s naar de F’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.