Roeien naar Tibet?

Wout Conijn is geboren in Tilburg, zeker destijds een beetje een saaie stad. En wat doe je dan? Wout en zijn broer Joost gingen in elk geval leuke dingen verzinnen. Zo reed Wout in 1998 op een roeifiets naar Tibet. Weinig panne onderweg, maar de fiets begaf het voor de neus van de Dalai Lama. Over dit avontuur maakte hij de film En nu ik. Deze prachtige film werd bekroond met de prijs voor de beste eindexamenfilm.

Momenteel runt Wout een reisbureau op fietsgebied onder de naam Conijn Reizen. Onder het motto: ‘Tandje terug, tandje terug’ fietste ex-wielrenner Peter Winnen op uitnodiging van Conijn Reizen in 1999 over de Tibetaanse hoogvlakte, waar de ijle lucht van gemiddeld boven de 4.000 meter hoogte hem bergop dwong een licht verzetje te schakelen. over het effect van ijle lucht kan ik sinds mijn tripje naar Tibet een beetje meepraten, mijn motto is ‘Het is een licht verzetje’ . Het verslag van Peter Winnen vindt je hier

In 2009 maakte Wout de documentaire Hemels Bewegen over drie mannen die op armkracht over de Himalaya fietsen. Deze is in 2009 uitgezonden op TV. Bovenstaand vind je de trailer zoals die op Youtube staat.

[fbcomments]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.