Rotondes Campenhoefdreef

Naar aanleiding van veel klachten deed Onderzoeksbureau DTV op verzoek van de gemeente onderzoek naar de veiligheid op de twee rotondes van de Campenhoefdreef; daar waar de Snelfietsroute (SFR 58) nabij het Beatrixcollege en winkelcentrum Heyhoef enkele drukke verkeerswegen kruist.

FietsForum Tilburg was uitgenodigd om in twee sessies met wijkvertegenwoordigers mee te denken over oplossingen. In de eerste sessie haalde DTV suggesties op bij de ruim 20 deelnemende vertegenwoordigers uit de wijk en deed het adviesbureau een uitgebreide schouw ter plekke samen met enkele stakeholders. In de tweede sessie presenteerde DTV zijn bevindingen en aanbevelingen. Samen met bewoners, ondernemers en anderen beoordeelde het FietsForum welke aanpassingen het meeste effect zouden sorteren op het gebied van verkeersveiligheid voor met name de fietser. Sommige bewoners bleven hangen in hun onvrede over de keuze destijds voor het huidige traject van de snelfietsroute, maar de illusie dat de route zelf ter discussie zou staan werd door de ambtenaren duidelijk de kop ingedrukt.

1 gedachte over “Rotondes Campenhoefdreef”

  1. Opvallend is, dat op de gemeentelijke pagina met de verzamelde Fixi-meldingen, alle meldingen van tegenstanders van deze 2 fietsvoorrangs-rotondes maandenlang – meer dan een half jaar – zichtbaar/leesbaar blijven op de gemeentelijke website. Maar dat de positieve, opbouwende Fixi-meldingen aangaande dezelfde rotondes binnen twee weken verwijderd worden van diezelfde, gemeentelijke website….. Wonen en rijden wellicht meerdere ambtenaren met een prive-auto in Stadsdeel Reeshof?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.